Knjige

Homeopatija medicina za novi milenij

Posted at July 4, 2013 | By : | Categories : Knjige | Comments Off

sdds

George Vithoulkas
Uvod u revolucionarnu metodu prirodne medicine čije je vreme došlo

Ovo je jedna od najboljih uvodnih knjiga o homeopatiji, alternativnog nobelovca Georga Vithoukasa. U knjizi je predstavljeno i nekoliko slučajeva izlečenja raka u nešto “blažoj formi” nego što je predstavljen slučaj u knjizi Potpuno isceljenje.

Nakon što se prvi put pojavila 1979. ova knjiga je doživela neverovatnih 26 izdanja samo na englesom jeziku, a do 1999. godine je prevedena na 25 jezika. Ovo je najpopularnija knjiga prof. Vithoulkasa čija je namena ore svega, upoznavanje šireg kruga čitalaca sa homeopatskom medicinom i priprema javnosti za njeno prihvatanje.
Sticajem okolnosti kod se homeopatija počela implementirati pre nego što je šira javnost bila pripremljena za nju, te je iz tog razloga bilo urgentno da se kod nas pre ove, pojave i druge dve Vithoulkasove knjige: Nauka homeopatije i Novi model zdravlja i bolesti.
Mada je namena ove knjige popularizacija homeopatije, ona nije previše laka za čitanje, tj. za njeno potpuno razumevanje neophodno je da čitalac ima relativno šire opšte obrazovanje. Izgleda da je prof. Vithoulkas u neku ruku knjigu namenio, pre svega intelektualcima, očekujući da će oni, nakon što razumeju osnovne homeopatske koncepte zdravlja i lečenja, prihvatiti homeopatiju i postati zagovornici i promoteri.
Danas homeopatija polako osvaja svet do stepena da je u nekim zemljama postala sastavni deo celokupne politike zdravstvene zaštite, uključujući i školstvo.Share