Homeopatija

Homeopatija za decu

Posted at May 3, 2013 | By : | Categories : Homeopatija | Comments Off

1    Kao roditelj naravno da želite samo najbolje za svoje dete. Želite da mu omogućite da se razvija pravilno i da bude zdravo i bezbrižno. Kada je bolesno, trudite se da uradite sve kako bi povratili njegovo zdravlje, ali svakako da je mnogo bolje kada to uradite na način koji je bezbedan i prirodan, bez lekova koji nisu savim bezopasni i koji imaju neželjena propratna dejstva.
Homeopatija je idealan medicinski sistem u tretiranju dece i bolesti koje se javljaju u detinjstvu. Ona je bezbedna, nežnog delovanja i ima dugotrajne efekte. Apsolutno je netoksična i samim tim nema nikakvih neželjenih dejstava što je često slučaj sa lekovima konvencionalne medicine. Zato ju je bezbedno koristiti tokom trudnoće, porođaja, dojenja i prvih dana i meseci života kada je malo toga od konvencionalnih lekova preporučljivo zbog njihove toksične prirode. Na primer grčevi kod beba koji se javljaju kao adaptacioni problem njihovog digestivnog trakta, uspešno se mogu otkloniti homeopatskim preparatima.
Tretiranjem dece u ranom detinjstvu homeopatija može korigovati i ublažiti mnoge zdravstvene probleme , koji ako se zanemare ili leče na pogrešan način, mogu kasnije da prouzrokuju teže zdravstvene tegobe. To je često slučaj sa ekcemom koji nastaje kao posledica netolerancije na mleko. Ako se sa tim problemom ne pozabavimo na pravi način on može kasnije prerasti u astmu. Deca koja su od malena na homeopatskom tretmana su znatno otpornija i emotivno stabilnija.
Postoji dosta akutnih i hroničnih bolesti i problema u dečijem uzrastu koje homeopatija  uspešno može da sanira. Evo nekih od njih:
- kolike kod beba
- problemi kod nicanja zuba
- ojedi i osipi od pelena
- nedovoljno napredovanje
- netolerancija na mleko
- problemi sa dojenjem
- prehlade i kašalj
- zapušen nos
- razne infekcije
- noćne more i strahovi kod dece
- noćno mokrenje
- aresivnost i ljubomora
- poremećaj pažnje i razni razvojni poremećaji
- astma
- boginje
- upale ušiju
- problemi sa krajnicima
- prehlade
- anemija

Vaš homeopata Suzana Đokić
Homeopatsko – holistički centar
i udruženje  Homeocare Beograd
062 1760 708

Share