Članci

Slučaj devojčice koja se osećala napuštenom…

Posted at July 16, 2013 | By : | Categories : Članci | Comments Off

sadchild - Copy     Želim da vam iznesem slučaj petogodišnje devojčice koju je majka dovela kod mene pre nekih godinu dana i koja je jako dobro odreagovala na homeopatski tretman. Iz ovog primera ćete videti kako homeopatija ne deluje čudesno samo kada su u pitanju fizičke patnje, nego deluje tako duboko na samu psihu da relativno brzo može doneti velika i trajna olakšanja i promene kod velikog broja raznih emotivnih patnji.
Prvi problemi kod ove devojčice počeli su da se ispoljavaju u periodu razvoda njenih roditelja. Od tog momenta ona postaje jako povučena, a često bi umela i iznenada da brizne u plač zbog svake sitnice. Svaki put kada bi videla oca tražila je od njega da se vrati kući i da ih ne napušta. Kroz plač bi govorila roditeljima da je oni više ne vole i da uopšte ne misle na nju već samo na sebe.

Kada je otac nakon izvesnog vremena, njoj i njenoj starijoj sestri saopštio da se sigurno neće vraćati i da je odlučio da se ponovo oženi, stanje devojčice se još više pogoršalo. Njeno povlačenje u sebe bivalo je sve izraženije, sve dok nije dospela u fazu gde nije htela da komunicira i želela je samo da je svi ostave na miru. Nije podnosila ni kada bi neko gledao u nju i iz tog razloga je odbijala da izlazi napolje i da ide u vrtić. Izbegavala je drugu decu sa kojom se ranije lepo slagala, izgubila apetit i čak postajala agresivna ukoliko bi neko insistirao da joj se približi i uključi u aktivnosti. Majka je bila prinuđena da je na neko vreme ispiše iz vrtića i ostavljala je baki na čuvanje. Devojčica ni sa bakom nije želela mnogo da komucira, jedva da bi progovorila par reči u toku celog dana i uglavnom je provodila vreme tako što je zamišljeno sedela u svojoj sobi, igrala se sama sa svojim omiljenim lutkama koje joj je otac kupio, i ponekad odgledala nešto na televiziji.

Noću je loše spavala i budila se često uz plač. Kada bi majka pokušala da je uzme u naručje i uteši, devojčica bi je samo obgurnula rukom bez reči.
Bila je sasvim nezainteresovana za stvari koje su se dešavale oko nje i bila okupirana samo svojim unutrašnjim bolom.
Očigledno da je slučajem dominirao osećaj napuštenosti i tuga jer je razvod doživela kao da ona više nije voljena i željena od strane svojih roditelja, naročito od strane oca koji je odlučio da zasnuje novu porodicu.

Nakon što je dobila prvu dozu Magnesium carbonicuma, koji je ponovljen u različitim potencijama u sledećih nekoliko meseci, devojčica polako počinje da se vraća u pređašnje stanje i njena introvertnost se povlači. Počinje da se interesuje za dešavanja oko sebe, da se igra sa starijom sestrom i da više komunicira najpre sa majkom, a onda vremenom i sa ostalima. Apetit se vratio, čak je prvi put nakon dugo vremena sama zatražila da jede, san se polako regulisao i nije više bilo noćnih buđenja uz plač…
Nakon 3 ponovljene doze leka devojčica se vidno oporavila i 4 meseca od našeg prvog susreta ona je bila spremna da se ponovo vrati u kolektiv.

Vaš homeopata Suzana Đokić
Homeopatsko – holistički centar
i udruženje  Homeocare Beograd
062 1760 708

 Share