Knjige

Tipovi djece u homeopatiji

Posted at July 4, 2013 | By : | Categories : Knjige | Comments Off

dsfsdv

Frans Vermulen, Mile Malešević
 Upoznati dijete i učiniti ga zdravim

Brilijantan osvrt na filozofiju i temeljne principe homeopatije. Proniciljivi opisi „duše“ homeopatskih lijekova kroz doktrinu potpisa i „alhemijske“ opise minerala, biljaka i životinja od kojih se prave homeopatski lijekovi. Lucidni i živopisni opisi tipova djece i njihovih slika simptoma.

U ovoj knjizi je učinjen pokušaj da se u 36 homeopatskih lijekova nađu skriveni celoviti obrasci tako što su uvek na početku opisa svakog lijeka opisani prirodni oblici i načini pojavljivanja metala, minerala i biljaka iz kojih su ti lijekovi nastali.
Pored toga su u posebnom delu pod naslovom „Tip“u okviru opisa svakog pojedinačnog lijeka dodate asocijacije o tipu djeteta o kome je riječ. Ovdje težimo ka uvidu u pramodel, koji se skriva iza misaonih, emocionalnih, funkcionalnih i tjelesnih izraza. Koliko god je bilo moguće, izbegavano je golo nabrajanje simptoma. Cilj ove knjige je da ponudi ključ za razumijevanje. Ako čitalac razumije pojedinačne slike (na osnovu opisa tipa i izvora od koga se pravi homeopatski lijek), cilj je postignut.
~ Frans Vermulen Share